lördag 13 november 2010

Egypten, Hurghada.

Under de senaste 25 –åren har Hurghada vuxit fram som en av Egyptens absolut mest populära turistorter. Från början var Hurghada bara ett fiskeläge på en lång och öde strand vid Röda Havet nordvästra kust. Idag är det en livlig stad med närmare 100 000 invånare som varje år tar emot stora mängde turister. Hotellkomplex har vuxit upp och tillsammans med dem affärer, barer och caféer. Vad är det då som gör Hurghada så speciellt?
Till att börja med är vädret fantastiskt; solen skiner nästan oavbrutet och Hurghada är därmed inte säsongsberoende, det går att turista i staden året om. Dessutom är det ett lämpligt turistmål för såväl familjer som ungdomar och äldre. Det är barnvänligt med massa aktiviteter för de små och egyptierna älskar barn. Du behöver inte vara rädd för att få långtråkigt på semestern i Hurghada. Här finns fantastiska golfbanor, fina möjligheter till tennis, för att inte tala om alla vattenaktiviteter som du har möjlighet att prova på: windsurfing, vattenskidor och segling, för att bara nämna några.

Mest känt är ändå Hurghada för de kolossalt fina möjligheterna till dykning och snorkling som finns här. Röda Havets vatten är här klarblått och under ytan väntar en ny och fascinerande värld full av exotiska fiskar och vackra korallrev. Det finns ett flertal dykcentra där du kan få hjälp med att hyra utrustning och ta dykcertifikat.
Vad beträffar shopping och nöjesliv så finns det en del av den varan i Hurghada. Nattlivet är lagom intensivt och du har ett flertal klubbar och barer att välja bland, de flesta har sin egen särprägel, så tycke och smak avgör vart du vill gå. Att dansa natten igenom vid en stor brasa för att slutligen se solen gå upp över Röda Havet låter kanske lockande?


Vad gäller shopping så ska man inte sticka under stol med att det finns städer som är mer lämpade intressanta än Hurghada. Men du har möjlighet att köpa kryddor, halsband samt guld och smycken billigt här. Var inte rädd för att pruta; det är en del av spelet mellan säljare och köpare i Egypten. Får du ned priset till ungefär 50% lägre än säljarens utgångsbud så kan du vara nöjd med din affär.
Vill du uppleva det historiska Egypten så är det cirka 35 mil till Luxor och konungarnas dal. Där slingrar sig den mytomspunna, mäktiga Nilen fram och det kan definitivt vara värt en utflykt på en 1- 2 dagar. Även Kairo och pyramiderna vid Giza finns inom räckhåll om man planerar utflykten väl.



Hurghada är vänligt, varmt och vackert. Du kommer inte att ångra dig om du reser dit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar